Wanha puistometsä

Kiertokävelyn ryhmäopastus n. 3km & 2 tuntia alk. 136€ (1-10 henk.) Hinta sisältää 24%ALV.
Hintaan sisältyy myös turvallisuussuunnitelman laatimeinen opastustoiminnan ajalle.

Tule ja koe ihmeellinen ruukkiluonto.
1.4 - 31.10.2019

Kävelyn voi aloittaa wanhan ruukkialueen ulkokierroksella. Teijon vanhat rakennukset ovat upeaa kulttuuriperintöä monien käänteiden värittämän ruukkikauden ajalta.

Reitti lähtee seuraamaan jokea ylös entisajan energian alkulähteelle. Matkan varrella tulee vastaan upea rotko ja metsä.

Wanha puistometsä kätkee sisäänsä monta erikoista pienempää metsää. Massiivinen kallioseinämä ja paikoin koskena virtaava puro luovat mikroilmaston, jossa luonto on kuin pieni pala metsiä jostain kauempaa.

Jos sää suosii ja mukana on pienetkin eväät, niin mikäpä sen parempaa kuin "kiivetä" kalliolle ja istahtaa hetkeksi katselemaan Sahajärven kaunista maisemaa.

Energiakysymystenkin saatua ratkaisunsa, matka jatkuu ympyräreittinä takaisin Teijon ruukkialueelle, aloituspaikkaan.

Aloitus- ja lopetuspaikaksi voi valita ja sopia Teijon Masuunin tai kirkon vieressä olevan P-paikan.

O O O

Reitti & opastus sopii normaalikuntoisille & perusterveille suomen kieltä puhuville aikuisille ihmisille. Nuoret ja lapset vanhempien valvonnassa.

Opastuskieli on suomi. Ohjeita noudattaen reitillä ei ole putoamis- tai alas liukumisvaaraa.

Varustautuminen omilla eväillä ja sään mukaisilla vaatteilla sekä metsäpolulle sopivilla jalkineilla. Omat pikkureput voi olla mukana ja istuinalustat sekä kamerat ja puhelimet(muista ladata).

O O O

Teijon ruukkialueen vanhoihin rakennuksiin pääsee näkemään sisälle: työpajojen, putiikkien, kahvilan tai näyttelytilojen yms. aukioloaikana. Yhteinen herkutteluhetki kruunaa retken ja katsellessa voi löytää aidot Teijolla käsin tehdyt mukaan viemisetkin.

Teijon retkioppaan (Kalevi Nuutinen) opastoiminta on vastuuvakuutettua. Ryhmänne ja tai sen jäsenet tarvitsevat matka tai vapaa-ajan vakuutukset vain omasta puolestanne.

Jos ja kun kiinnostut järjestämään omalle ryhmällesi tai porukallesi kävelyretkeä Teijon kauniisiin ruukkimaisemiin, niin laita spostia(tavoittaa parhaiten) yhteystietoihin.