MATILDANJÄRVI - PUOLAKKAJÄRVI

kansallispuiston eteläisin järvi, Luontokeskus sen Etelärannalla, Puolakkajärvi vieressä

Lähdepuro

Lähdepuron raikas vesi kumpuaa esiin Lähdesuon lähteestä ja tihkualueesta, jossa pohjavesi nousee maa-ainesten läpi maanpinnalle. Lähdealue sijaitsee Jeturkastin P-paikan kohdasta tien pohjoispuolelle, polkua n. 100m. Tihkualueen kasvillisuus on erikoinen harvinaisuus.

Lähdesuon lähde

Lähdesuolla sijaitseva lähdepuron alkulähde on kauneimmillaan talvipakkasilla. Maan alta nouseva muutamien lämpöasteiden lämpöinen vesi kosteuttaa ilman ja kovalla pakkasella sulan veden ympärille muodostuu upeita jääkiteitä.

Matildanjärvi

Matildanjärvessä on muutamia saaria, suurin niistä on Isoholma, jossa on myös laavu ja nuotiopaikka. Matildanjärveen istutetaan ongintakokoista kirjolohta. Kalastukseen tarvitaan järvikohtainen lupa. Tämä kuvan maisemapaikka löytyy heti Luontokeskuksen takaa.

Siirtolohkare - vahakivi

Puolakkajärven pohjoispuolella on yksinäinen noin 4 metriä korkea kivenjärkäle. Järkäle on ainakin hyvä maamerkki kartalta kulkua seuratessa. Siirtolohkareelle löytää kätevimmin Miilunummen P-paikalta noin 0,6 kilometriä Endalin nuotiopaikkaa kohden.